Tuesday, November 24th, 2020

Få bedre ytelse i ditt trådløse nett.

0

Opplever du dårlig signalstyrke, treg hastighet eller ustabilitet i ditt trådløse nett? Du kan forbedre ytelsen med enkle grep.

Trådløst nett er så godt som blitt standard hjemme. Det er praktisk å slippe kabler overalt, spesielt på laptopen. Med trådløst nett kan du også koble på smarttelefonen og nettbrett.

Mange opplever imidlertid både tregere og mer ustabilt nett når de går over fra kabel til trådløst nett, og grunnene til dette kan være flere. Det finnes likevel grep du kan ta for å forbedre stabiliteten og ytelsen – her har du en liten oppskrift:

Oppdatert programvare

Du kan selv undersøke om det finnes nyere drivere og programvare til dine datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og annet utstyr som du bruker på ditt trådløse nettverk. Det viktigste du kan gjøre er å aktivere Windows update. Det sikrer at PC-en alltid holder seg oppdatert.

Riktig plassering

Du kan ikke plassere ruteren hvor du vil. Unngå å skru den opp på en murvegg, hvis det trådløse nettet skal fungere på baksiden av denne murveggen. Plasser den heller ikke på gulvet. Å heve plasseringen til ca en meter over gulvet kan ofte gjøre underverker.

Snu på antennen

Selv om antennen på ruteren ikke skal være retningsstyrt har det likevel noe å si hvilken stilling antennen er i. Det påvirker hastigheten og stabiliteten du opplever når du beveger deg rundt i huset.

Du kan derfor oppleve forbedret ytelse ved å justere på antenneposisjonen.

Unngå forstyrrelser

Ofte er grunnen til ustabilitet forstyrrelser i nettet. Alle produkter som kan avgi stråling, som tv, mikrobølgeovn, base til trådløs telefon, og andre produkter burde derfor ikke stå i nærheten av ruteren. Det å flytte utstyr en halv meter bort fra ruter kan bety mye. Har du mange enheter som krever nettilgang, koble så mange som mulig med kabel. Dette frigir plass i nettet til enhetene som trenger trådløst nett.

Flytt den trådløse telefon

Forsøk å flytte telefonen (basestasjonen) en meter eller to for å se om det hjelper. Du kan også sjekke om din telefon skaper forstyrrelser ved å skru den av for en kort periode. Hvis dette hjelper og telefonen er gammel bør du vurdere å kjøpe ny, hvis det ikke hjelper å flytte den litt.

Kilde: Teknofil.no

You must be logged in to post a comment.